top of page

CHRISTIAN FELLOWSHIP MINISTRIES (CFM)

Kerken van De Deur maken deel uit van de wereldwijde Christian Fellowship Ministries (CFM). CFM begon in 1970, toen pastor Wayman Mitchell met zijn vrouw Nelda een kerk in Prescott Arizona (VS) aangeboden kreeg. In die tijd was er een grote opwekking gaande onder hippies en hieruit ontstond de ‘Jesus People’-beweging. Deze ‘Jesus People’ marcheerden met duizenden tegelijk door de straten en vertelden iedereen dat Jezus hun hart veranderd had. Jezus had hen vrij gemaakt van drugsverslaving, leegte en doelloosheid.

Prescott lag in die tijd op een drukke hippie-route en de kerk bereikte veel hippies met het evangelie. Pastor Mitchell trainde de mensen in de Prescott-kerk op basis van zijn ervaring en zond enkele van deze echtparen naar andere steden om daar nieuwe kerken te beginnen. De kerken die vanuit Prescott waren uitgestuurd, groeiden en zonden zelf weer echtparen uit naar andere steden.

De CFM heeft op dit moment meer dan 2300 kerken wereldwijd uitgezonden in meer dan 100 landen. Maandelijks worden echtparen uitgestuurd naar andere steden om er nieuwe kerken op te richten

CFM-KERKEN IN NEDERLAND : "EVANGELIEGEMEENTE DE DEUR"

In 1978 kwam een kleine bijbelstudiegroep uit Steenwijk in contact met CFM. Pastor Mitchell steunde de beginnende kerk met evangelisten en bijbelconferenties in Prescott. Zo werd de visie van CFM overgebracht naar Nederland onder de naam “De Deur”. De kerk verhuisde naar Zwolle en begon daar te groeien. Om het Evangelie ook te brengen naar andere steden in Nederland en het buitenland, zijn echtparen uitgestuurd om een eigen christelijke gemeente te beginnen.

bottom of page